Nyt on kokeiltu Confetista tulleista suklaatuotteita.

Ihka ensimmäistä kertaa konvehteja rupesin tekemään ja pientä jännistystä ilmassa.

Täytteeksi olin valinnut kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja wiener-nougat crushia.

Kivi tai marmoritasoa meiltä ei löydy joten päätin tehdä kulhoissa temperoinnin.

Lämpömittarin hommasin ihan jatkoakin ajatellen.

Lämpötiloja eri suklaa laatujen temperointiin:
    
                                      1.vaihe                   2.vaihe                 3.vaihe

Tumma suklaa :              48-50                     27-28                   31-32

Maitosuklaa:                   45                          26-27                   30

Valkosuklaa:                   40                          26-27                   25-29

Tuo kulhoissa temperointi tuntui aika hankalalta, ainakin näin ensimmäisellä kerralla, mutta kyllä se taisi kuitenkin aika hyvin onnistua.  Muistin kyllä sitten vasta homman loppuvaiheessa että olisihan kaapista löytynyt suklaan sulatuslaite jonka kanssa olisi homma voinut olla hiukan helpompaa tosin sen kippoon ei kauhean paljoa suklaata kerralla mahdu. Mutta testataan sitä ensi kerralla.

Täällä lisää ohjeita: http://confetinjoulublogi.blogspot.com/2010/11/suklaakurssi-ja-uudet-suklaamuotit.html

Tässä kuvaa valmiista konvehdeista, niitä oli enemmän mutta hävisi parempiin suihin ennenkuin ehdin kameran kanssa hätiin. Hymy

1291829385_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1291838008_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muutama kärsi pieniä pintakolhuja irroittaessa kun taisin olla hiukan liian hätäinen irroituksen kanssa. Mutta virheistä oppii.

Kaikin puolin tämä oli tosi kivaa ja aika helppoakin, tosin hiukan sotkuista hommaa. Varmasti teen piahkoin uudestaan näitä. Ja voisin vaikka ostaa jonkin toisenmoisenkin muotin.

Tuosta täytteestä vielä. Sopi ihan mielettömän hyvin yhteen ja maistui suussa sulavalle.

Tässä vielä leikkauskuva

1291829631_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiitos Confetin väelle tästä kokeilumahdollisuudesta.